Strijelci iz Dubrave i Ivanić Grada osvojili su ukupno 10 medalja u pojedinačnoj konkurenciji te su osvojili i ekipne medalje u 4 kategorije: muški: (Domagoj Pereglin i Marijan Kajfeš) žene: (Valentina Mrnjavčić Pereglin), juniori (Iva Popović-Gecan) te mješovite ekipe: ekipa Hrvatska 1 (Domagoj Pereglin i ekipa Hrvatska 2 za koju su nastupili Valentina Mrnjavčić Pereglin i Iva Popović-Gecan ...

Strijelci iz Dubrave i Ivanić Grada

Niže su fotografije strijalaca iz Dubrave i Ivanić Grada (prođi mišem preko fotografije i pogledaj je u većoj rezoluciji)

Avatar

S lijeva na desno: Marijan Kajfeš, Valentina Mrnjavčić Pereglin, Željko Tijan, Marija Štrbenac, Domagoj Pereglin i Filip Bezrok.

Avatar

Iva Popović-Gecan i trener Željko Duh. Iva je na SP osvojila srebrnu medalju u disciplini IR900 gdje je gađala izvanredno, a njen rezultat bio je bolji od sjajnih članica ženske ekipe Hrvatske, Mihaele Oborovečki, Valentine Mrnjavčić Pereglin i Sanje Komar koje u ovoj disciplini vladaju svjetskim samostrelom već desetak godina.

Avatar

Valentina Mrnjavčić Pereglin, svjetska prvakinja u disciplini Match play. U prvom krugu eliminacija bila je slobodna, u četvrtfinalu je pobijedila Francuskinju Amelie Pernin, u polufinalu je bila bolja od kolegice iz reprezentacije Mihaele Oborovečki, a u finalu je pobijedila još jednu Francuskinju, Ludivine Jacob i osvojila zlatnu medalju. Ekipno je Valentina sa ženskom reprezentacijom osvojila još jedan naslov svjetskih prvakinja, a u konkurenciji mješovitih ekipa, a koje se gađaju ekipa protiv ekipe, došla do srebrne medalje. U finalu je ekipa Hrvatske 1 bila bolja od ekipe Hrvatske 2 u kojoj je nastupila i Valentina, a reprezentacija se sastavlja prema tablicama uspješnosti u ovoj discilipni.

Avatar

Domagoj Pereglin suvereno je osvojio naslov svjetskog prvaka u disciplini IR900 sa ukupno 880 pogođenih krugova, a što je i novi svjetski rekord, tri kruga bolji od staroga, a kojeg je držao Domagoj. Domagoj je pogodio još jedan svjetski rekord, onaj na 35 metara, a koji je držao sa kolegom iz reprezentacije Andrejom Krstinićem. Interesantno je da je isti rezultat koliko je iznosio stari rekord pogodilo još dvoje strijelaca, Hrvat Martin Oborovečki i Njemac Steffen Hillenbrand. U disciplini Match play Domagoj je bez problema stigao do finala i odlično započeo meč protiv starog svjetskog prvaka u ovoj disciplini Martina Oborovečkog, ali je zbog tehničkih problema na samostrelu na kraju pogodio tri slabije serije i izgubio meč i tako osvojio drugo mjesto.

Avatar

Daniel Benačić je osvojio dvije zlatne medalje samostrelom u konkurenciji kadeta. U disciplini IR900 došao je do zlatne medalje zahvaljujući odličnom gađanju na 35 metara, a i dekoncentraciji do tada vodeće Marije Štrbenac koja je predzadnji hitac pogodila u tuđu metu i tako pala na 3. mjesto. U disciplini Match play uspio je doći bez problema do finala u kojem je pobijedio Pavla Haca sac rezultatom 5:3 i osvojio zlatnu medalju.

Avatar

Marija Štrbenac iz Dubrave, 14 godišnja kadetkinja sa dvije brončane medalje na SP-u. Samo velika dekoncentracija spriječila ju je da osvoji naslov svjetske kadetske prvakinje u disciplini IR900 gdje je tijekom dugog meča čak dva puta pogodila u tuđu metu. Interesantno je da bi sa jednim promašajem bila svejedno svjetska prvakinja ali dva su bila previše. U match play disciplini u polufinalu je izgubila od Pavla Haca iz Hrvatske sa 5:1, a u borbi za brončanu medalju ponovno je imala meč sa jednim Hrvatom, Filipom Bezrokom. To je bilo i najneizvjesnije finale jer je na kraju rezultat bio 5:5 pa je gađan dodatni hitac u kojem je Marija bila bolja jer je pogodila centar, a Filip 9.

Avatar

Željko Tijan, osvojio je dvije srebrne medalje samostrelom u konkurenciji seniora. U disciplini IR900 došao je do srebrne medalje, a od njega je bolji bio samo Nijemac Karl-Heinz Blimtritt i to za samo dva kruga. U disciplini Match play uspio je doći do finala ali tamo je naletio ponovno na istog protivnika i izgubio sa rezultatom 5:1.

Avatar

Filip Bezrok nastupio je u kadetskoj reprezentaciji i u obje streljačke discipline je zeuzeo nezahvalno 4. mjesto. U meču za brončanu medalju bio je vrlo blizu osvajanja iste ali je na kraju, i to u dodatnom hicu raspucavanja pogodio devetku tik do centra, a njegovoj protivnici Mariji Štrbenac je uspjelo pogoditi centar i tako ga spriječiti da osvoji medalju.

Avatar

Iva Popović-Gecan i Domagoj Pereglin gađali su ovo svjetsko prvenstvo odlično i osvojili ukupno 7 medalja, računajući i one ekipne, a oboje su nastupili u svojim kategorijama te u mješovitim ekipama, tzv. otvorena konkurencija (bez obzira na kategoriju i spol).