19. svjetsko prvenstvo - Osijek, Hrvatska : < : : > : 10 - 16.07.2017. Hrvatska samostrelska reprezentacija nastupa u sastavu:

  • Kadeti; Oliver Mofardin, Borna Banovec i Ivan Borak.
  • Juniori; Martin Oborovečki, Mihaela Oborovečki i Luka Štrbenac.
  • Dame; Valentina Pereglin, Nikolina Krivanek i Sanja Komar, (ekipa) - Valentina Kozumplik (pojedinačno).
  • Muški; Domagoj Pereglin, Andrej Krstinić i Marijan Kajfeš.
  • Veterani; Milenko Šaško, Željko Tijan i Željko Duh.
Naslovnica
Rezultati *KUP Osijeka*
Rezultati *field* - ekipno
Rezultati *field* - pojedinačno
Rezultati *field* - finala
Rezultati *match* 10 m
Rezultati *match* 30 m
Foto galerija 1
Foto galerija 2
Foto galerija - poveznica 1
Foto galerija - poveznica 2
Osvojene medalje, field
Portal domaćina
Hrvatske kvalifikacije
Austrija Češka Hrvatska
Finska Švedska Njemačka
Estonija Slovenija Švicarska
Francuska Japan Mađarska
Italija  
     

HRVATSKOJ TRI ZLATA U POJEDINAČNOJ KONKURENCIJI!

15.07.2017. Finalnim nastupima završila su natjecanja na SP-u u Osijeku gdje su u disciplinama *field* samostrela ponovno dominirali hrvatski strijelci.
Domagoj Pereglin u muškoj, Valentina Pereglin u ženskoj i Luka Štrbenac u juniorskoj konkurenciji osvojili su naslove svjetskih prvaka. Do srebrne medalje u juniorskoj došao je Martin Oborovečki, a brončane medalje pripale su Mihaeli Oborovečki u juniorskoj, Sanji Komar u ženskoj i Borni Banovcu u kadetskoj konkurenciji. Nikolina Krivanek (žene), Marijan Kajfeš (muški), Oliver Mofardin (kadeti) i Željko Tijan (seniori) osvojili su četvrta mjesta, Andrej Krstinić (muški) bio je peti, a Ivan Borak (kadeti) sedmi. Čestitamo svim osvajačima medalja, a sa ekipnim i pojedinačnim učinkom osvojeno ih je ukupno 11.

ZAVRŠENA EKIPNA NATJECANJA, HRVATSKOJ TRI ZLATA I JEDNO SREBRO!

13.07.2017. Prvi dan natjecanja na SP-u u Osijeku protekao je u ekipnoj dominaciji hrvatskih strijelaca. Žene, juniori i kadeti osvojili su zlatne medalje dok je muškoj reprezentaciji izmakla zlatna medalja na nevjerovatan način. Poslije 90 odgađanih strelica po strijelcu (ukupno 270 strelica), reprezentacije Hrvatske i Njemačke bile su poravnate sa identičnim rezultatom. Pravilo tada kaže da je bolja ona ekipa koja ima strijelca sa najboljim rezultatom, a pošto je Hrvatska (Domagoj Pereglin) i Njemačka (Ralf Hilenbrand) imala najbolje strijelce sa identičnim rezultatom (859 krugova) pravilo se spušta na drugog najboljeg strijelca, a to je bio Nijemac Steffen Hillenbrand, tako da je titula svjetskih prvaka pripala reprezentaciji Njemačke. Žene su suvereno uzele još jednu titulu svjetskih prvakinja, ovaj puta ispred Rusije i Francuske dok su juniori također obranili titulu iz Rusije, ovaj puta u nešto izmjenjenom sastavu. Kadeti su, iako sa dva debitanta, osvojili naslov kadetskih prvaka svijeta. Po prvi puta je na natjecanju nastupila i ekipa veterana koja je osvojila 6. mjesto. Čestitamo svima na medaljama.
Pojedinačno je prvoga dana uvjerljivo najbolji rezultat od svih natjecatelja ostvarila Valentina Pereglin koja je povela u ženskoj konkurenciji sa 866 krugova, Nikolina Krivanek i Sanja Komar drže 3., odnosno 4. mjesto kod žena. Pojedinačno nastupa Valentina Kozumplik koja je trenutno na 14. mjestu. U muškoj konkurenciji poveo je Domagoj Pereglin sa 859 krugova, Marijan Kajfeš je na 4., a Andrej Krstinić na 5. mjestu. U juniorskoj konkurenciji na prvom mjestu je Luka Štrbenac, a Martin Oborovečki je trenutno na 3. mjestu, a Mihaela Oborovečki na 6. mjestu. Kadet Borna Banovec, iako debitant na SP-u poveo je nakon prvoga dana, Oliver Mofardin je trenutno 5., a Ivan Borak 9. Kod veterana najbolje plasirani Hrvat je Milenko Šaško (8. mjesto), Željko Tijan je 9., a Željko Duh 26. Sutra se nastavlja natjecanje samo u pojedinačnoj konkurenciji.

11.07.2017. Na natjecanju, kao uvod u svjetsko prvenstvo, na rasporedu je KUP Osijeka. Hrvatska je nastupila sa 15 strijelaca i ovom natjecanju (na kojem nije nastupio kompletan broj natjecatelja) osvojila je ukupno 7 medalja. Kao i uvijek ovo je bila dobra uvertira pred natjecanje svjetskog prvenstva koje će se održati kroz dva dana. Postignuto je i nekoliko izvrsnih rezultata kao i osobnih rekorda. Najveće iznenađenje u kadetskoj konkurenciji napravio je Borna Banovec koji je, uz pobjedu, pogodio i osobni rekord. Mihaela Oborovečki je u kategoriji juniora pogodila izvrsni 841 krug sa kojim bi u kategoriji žena osvojila srebrnu medalju. Domagoj Pereglin (872 kruga) i Valentina Pereglin (870 krugova) dominirali su u muškoj, odnosno ženskoj konkurenciji, a rezultati su im bili blizu rezultata svjetskih rekorda. Općenito je veliki broj rezultata bio iznimno kvalitetan kod većine naših strijelaca pa sa realnim nadama za osvajanje nekoliko pojedinačnih medalja ulazimo u natjecanje svjetskog prvenstva.
Pobjede na ovom kupu pripale su:
Domagoju Pereglinu, muški (872 kruga)
Valentini Pereglin, žene (870 krugova)
Borni Banovcu, kadeti (837 krugova)
Drugo mjesto osvojili su:
Nikolina Krivanek, žene (840 krugova)
Martin Oborovečki, juniori (853 kruga)
Oliver Mofardin, kadeti (831 krug)
Treće mjesto osvojio je Luka Štrbenac, juniori (851 krug)