Hrvatska reprezentacija21.08.2006. Prvoga dana početka svjetskog prvenstva na rasporedu je bio neslužbeni trening na nogometnom stadionu "Rennbahn" koji je privremeno postao strelište za field disciplinu samostrela. Match discipline na 10 metara gađaju se u gradskoj sportskoj dvorani, a 30 u susjednom Linzu. Okupile su se reprezentacije 20 zemalja, a poslije podne je održano i svečano otvorenje prvenstva na kojem će nastupiti više od 200 natjecatelja. Prije podne na rasporedu je bio neslužbeni trening, kontrola oružja i opreme, a tijekom dana u nekoliko navrata se spustio pravi pljusak pa su strijelci bili zabrinuti za vrijeme u danima kada će početi natjecanja jer onda nema pauze niti za vrijeme takvog vremena. Sutra je na rasporedu službeni trening na field samostrelu dok će neke discipline match samostrela imati i nastupe za titule svjetskih prvaka. Hrvatska reprezentacija je spremna za nadolazeće prvenstvo i očekuje dobre rezultate.

Kiša je padala ...22.08.2006. Drugoga dana početka svjetskog prvenstva na rasporedu je bio službeni trening. Padala je kiša koja je povremeno prelazila u pravi pljusak pa su strijelci propuštali pojedine serije kako ne bi bili mokri do kože. Poslije podne se je razvedrilo te bi bilo lijepo za gađati da nije bilo vjetra koji je sve više povečavao snagu tako da su strijelci bili vrlo neraspoloženi ali u nadi da će sutra biti bolje. Sutra je na rasporedu Styria kup gdje će nastupiti 112 strijelaca u field samostrelu.

23.08.2006. Vrijeme je bilo puno bolje nego prethodni dan. Bilo je sunčano sa mjestimičnom naoblakom ali je zato bilo dosta vjetra, a najviše u poslije podnevnim satima što je zadavalo probleme svim strijelcima koji se postepeno navikavaju na uvjete. Na 50 metara dogodio se jedan incident koji je u potpunosti promijenio način gađanja na 13. svjetskom prvenstvu. Francuski junior je zbog kvara na nišanu napravio čak dva promašaja, a strelice su se odbile od atletske staze, probile dvostruku zaštitnu ogradu i završile u jednom dvorištu kuće te je natjecaje prekinuto. Nastavak je slijedio tek nakon preslagivanja strelišta u drugom pravcu gdje su radili i organizatori i svi strijelci kako bi se posao priveo što prije kraju pa je sve bilo gotovo za manje od dva sata. Natjecanje je nastavljeno te je trajalo poprilično dugo...

24.08.2006. Prvi dan prvenstva počeo je vrlo rano, ustajanje i doručak te odlazak na strelište bili su u ranim jutarnjim satima. Početak natjecanja bio je u 8 sati i počeo je vrlo dobro za naše strijelce. Večina je gađala dobro, a seniorke posbno dobro. Branka Pereglin je pogodila 283 kruga i samo ju je mala nesmotrenost stajala svjetskog rekorda, naime jedan hitac je završio u četvorki! Tiihana Odlešić je krenula sjajno i sa 282 kruga bila je trenutno 3. Sanja Komar je također gađala odlično i sa 277 krugova bila je u samom vrhu dok je Nešto Slabija bila Nikolina Krivanek sa 270 krugova. Na 50 metara već su počeli mali problemi pa je Branka Pereglin i dalje vodila divovsku bitku sa Njemicom Inom Schmidt, dok su svi ostali naši strijelci podigli rezultat. Jedino je Tihana Odlešić pala u rezultatu zbog velike glavobolje i opće slabosti. Na 35 metara gađalo se različito, a umor je kod večine strijelaca učinio svoje. Naime natjecanje je završilo u 18 sati pa su svi natjecatelji proveli na stadionu oko 10 sati što je bilo iscrpljujuće.


24.08.2006. Juniori su prvaci svijeta, dok su žene druge, a muški šesti. Drugi dan prvenstva svijeta počeo je vrlo zanimljivo. Naime tijekom noći došlo je nevrijeme pa su sve tende koje štite strijelce od kiše i sunca za vrijeme pauze bile pokidane i uglavnom u dijelovima. Iako je organizacija na disciplini field više nego traljava, radnici su nakon dva sata osposobili strelište, ali na sam početak natjecanja to nije utjecalo. Naime satnica je relativno i poštivana iako se na rezultate od prethodnog dana čekalo do 7 i 30. Uopće gledano obrada podataka je više nego očajna pa se rezultati od prvog dana mogu dobiti tek drugi dan što jako nervira sve na prvenstvu. Naši strijelci su i drugi dan gađali dobro i u granicama mogućnosti tako da ćemo sutra u finalu imati najmanje tri strijelca, a što u ovom momenu nije poznato pošto još nisu stigli rezultati sa 65 metara. U finalu su Branka Pereglin koja zaostaje za sjajnom Njemicom Inom Schmidt 7 krugova, dok je kod junora u borbi za srebrnu svjetsku medalju ostao Domagoj Pereglin sa krugom prednosti ispred Tajvanca Lina, a iza Njemca Tima Lewreta.

Finale žena24.08.2006. Branka Pereglin osvojila srebrnu medalju. a Domagoj Pereglin kod juniora brončanu! Nakon finala poznati su i posljednji osvajači medalja na 13. svjetskom prvenstvu u samostrelu. Dosadašnji svjetski prvaci u ženskoj i muškoj kategoriji, Branka Pereglin (Hrvatska) i Joszef Baranyi (Mađarska) predali su svoje titule Njemici Ini Schmidt i Tajvancu Tseng Chin Fengu. I Branka i Baranyi osvojili su srebrne medalje, dok je kod juniora Domagoj Pereglin nastavio niz osvajanja medalja hrvatskih strijelaca na svjetskim prvenstvima. Prije finala Domagoj je bio na drugom mjestu sa samo krug prednosti pred Tajvancem Kung Lin Hsiangom, međutim daleko najmlađi finalista (uz Hrvoja Kujadina) nije mogao više od brončane medalje što je sjajan uspjeh. Hrvatski strijelci su tako osvojili jednu zlatnu, dvije srebrne i jednu brončanu medalju i time nastavili niz uspjeha u ovoj disciplini na svjetskim prvenstvima. U finalu su bili svi članovi zlatne juniorske ekipe - Hrvoje Kujadin je osvojio 6. mjesto, a Milena Bosanac je sjajnko odgađala finale i plasirala se na 5. mjesto (sa sedmog). Četvrta juniorka Maja Bosanac osvojila je 11. mjesto. Kod žena 9. mjesto je osvojila Nikolina Krivanek, 10. je bila Tihana Odlešić dok je Sanja Komar bila 21. ali nije završila meč. Kod muških najbolje plasirani Hrvat je bio Zoran Špoler na izvrsnom 11. mjestu, 22. je bio Željko Tijan, a 23. Milenko Šaško.

<< Rezultati >>


13. svjetsko prvenstvo - Steyr, Austrija : < : : > : 20 - 27.08.2006. Hrvatska samostrelska reprezentacija nastupa u sastavu:

Klikni za više na ime strijelca ...

Naslovnica
Rezultati * field
Galerija slika
Hrvatska reprezentacija
Osvojene medalje
Rezultati * match
Hrvatska Austrija Belgija Češka
Estonija Finska Francuska
Velika Britanija Njemačka Izrael
Italija Japan Mongolija
Nizozemska Poljska Slovenija
Švicarska Švedska Tajvan