<Prethodna <Naslovnica

26. Prvenstvo Hrvatske u field samostrelu održano je u Dubravi 11-12.07.2020. godine za kategorije juniora i kadeta. Svečanost državnog prvenstva za juniorske i kadetske kategorije otvorile su predsjednica i tajnica SD "Dubrava 1094", gđe. Marijana Kozumplik Kemenović i Snježana Borak. Od 2020. godine izmjenjena su pravila po kojima se prvi dan gađa klasični meč (Classic), a što je kao i do sada, ali se nakon predviđenih 90 hitaca meč završava i proglašavaju se pobjednici. Ekipni dio je kao i do sada jer se je isti računao nakon prvih 90 strelica. Drugoga dana na rasporedu su međusobni mečevi (Match play) prema tabicama gdje se sastaju najbolji strijelac protiv najslabijeg (iz klasičnog meča) i tako redom do mečeva za brončanu, odnosno zlatnu medalju. Prvoga dana natjecanja u Dubravi vrijeme je bilo sunčano i vruće sa malo vjetra pa su rezultati bili odlični. Ekipno prvo mjesto je pripalo strijelcima SD "Velikog Trgovišća" ispred SK "Ivanić" iz Ivanić Grada. Odličan rezultat u juniorskoj konkurenciji postigao je Martin Oborovečki (SD "Veliko Trgovišće") koji je i novi juniorski prvak Hrvatske, ispred Ive Popović-Gecan iz Ivanić Grada i Josipa Novosela iz Krušljevog Sela.
Kod kadeta nova prvakinja Hrvatske je Karla Bartolović i Velikog Trgovišća, drugi je Petar Blagec iz Ivanić Grada, a treća je bila Petra Petak iz Velikog Trgovišća.

Drugoga dana natjecanja na programu su bili međusobni mečevi discipline *Match play*. U juniorskoj konkurenciji državi prvak je Martin Oborovečki (SD Veliko Trgovišće, Veliko Trgovišće, drugi je bio Josip Novosel (SD Strijelac, Krušljevo Selo, a treća Iva Popović-Gecan (SK Ivanić, Ivanić Grad).
U konkurenciji kadeta državna prvakinja je Karla Bartolović (SD Veliko Trgovišće, Veliko Trgovišće, drugi je bio Petar Blagec (SK Ivanić, Ivanić Grad), a treći Fran Županić (SK Predionica, Klanjec).

18-19.07.2020. godine u Dubravi je održano i prvenstvo Hrvatske samostrelom na otvorenom za seniore i seniorke. Natjecanje je otvorio Donačelnik općine Dubrava, g. Ante Grizelj uz pratnju predsjednice te tajnice SD "Dubrava 1094", gđa. Marijene Kozumplik Kemenović i Snježane Borak.
Prvoga dana čak 3 rezultata bila su bolja od magične granice 870 krugova. Domagoj Pereglin i Mihaela Oborovečki pogodili su po 875, a Valentina Pereglin 873 kruga. U muškoj konkurenciji Domagoj ej osvojio prvo mjesto, Martin Oborovečki je bio drugi (860 krugova), a Marijan Kajfeš treći sa 848 krugova. Kod žena Miheaela Oborovečki je osvojila prvo mjesto, Valentina Pereglin drugo, a Karla Bartolović treće (839 krugova). Ekipno prvo mjesto pripalo je SD "Dubrava 1094" sa 2.596 krugova, drugi su bili strijelci SD "Veliko Trgovišće sa 2.574 kruga, a treći SK "Ivanić" iz Ivanić Grada sa 2.307 krugova.

Drugoga dana natjecanja u međusobnim mečevima u muškoj konkurenciji drugu zlatnu medalju osvojio je Domagoj Pereglin koji je meč protiv Martina Oborovečkog završio sa rezultatom 5:5, ali je imao prednost plasmana na temelju kvalifikacijskog rezultata. Treće mjesto osvojio je Željko Tijan koji je pobijedio Marijana Kajfeša sa rezultatom 5:3.
U ženskoj konkurenciji svoju drugu zlatnu medalju na PH osvojila je Mihaela Oborovečki koja je bila bolja od Valentine Pereglin sa rezultatom 5:3, a za brončanu medalju susrele su se Karla Bartolović i Ema Penezić, a Karla je bila bolja također sa rezultatom 5:3.

 

 

Foto galerija!

Juniorsko i kadetsko prvenstvo Hrvatske samostrelom   Seniorsko prvenstvo Hrvatske 2020.

11-12.07.2020. - rezultati prvenstva Hrvatske za kadete i juniore *pdf

18-19.07.2020. - rezultati prvenstva Hrvatske za seniore i seniorke *pdf