<Prethodna <Naslovnica> Sljedeća>

20. Prvenstvo Hrvatske u field samostrelu, Požega - 19. i 20.07.2014. godine. Nastupilo se u pojedinačnoj juniorskoj, ženskoj i muškoj konkurenciji te u konkurenciji ekipa. Natjecanje je svećano otvorio gradonačelnik Požege, gospodin Vedran Neferović dok je hrvatsku himnu na saksofonu izvela Dora Špoler. Prvoga dana natjecanja vrijeme je bilo sunčano i vruće ali sa malo vjetra tako da su rezultati bili odlični. U pauzi pred početak natjecanja na 35 metara spustio se pljusak koji je na samom početku prestao padati. Posebno visok rezultat pogodila je Branka Pereglin (868 krugova) ali niti ostali strijelci nisu puno zaostajali što govori i čak 12 ispunjenih "A" normi za SP. Ekipni prvaci Hrvatske su postali strijelci PGSD "Zagreb (Branka Pereglin, Nikolina Krivanek i Sanja Komar) dok su drugo mjesto osvojili strijelci SD "Dubrava 1094" (Domagoj Pereglin, Tihana Odlešić Kačavenda i Valentina Pereglin), a treći GSD "Požega 1871" (Zoran Špoler, Krunoslav Vukelić i Jovan Malbašić).
Organizator ovog ljubilarnog 20. državnog prvenstva bilo je Građansko streljačko društvo "Požega 1871" koje je strijelcima omogućilo sjajne uvjete natjecanja i samim tim postizanje visokih rezultata koji na kraju nisu izostali. Poslije podnevni izlet nakon prvoga dana natjecanja i razgledavanje imanja "Zlatni lug" te zajednička večera svih sudionika pokraj malog jezerca ostati će u sjećanju sudionika PH-a.

Drugoga dana strijelci su imali još topliji dan, a nakon prve distance pojačao je i vjetar koji je na posljednjoj distanci (65 metara) povremeno i mijenjao smjer pa je bilo jako teško postići vrhunske rezultate, ali je ipak nekoliko strijelaca imalo visoke rezultate. Domagoj Pereglin i drugi dan je zabilježio 860 krugova, po 851 krug zabilježili su Andrej Krstinić i Valentina Pereglin. Nakon finala naslov državnog juniorskog prvaka osvojio je Ivan Kelečić, kod žena je to uspjelo Branki Pereglin, koja je obranila prošlogodišnji naslov. Njoj je to bila 13. titula državne prvakinje na otvorenom (od 19 nastupa). U muškoj konkurenciji titulu je obranio Domagoj Pereglin kojem je to 7. naslov u seniorskoj konkurenciji.
Nakon održanog prvenstva Hrvatske, koje je ujedno bilo i 3. izborno za SP u Frankfurtu (Njemačka), stručna komisija za samostrel je, na temelju pravila za izbor reprezentacije kroz kvalifikacijska natjecanja odredila reprezentaciju Hrvatske. Izvršni odbor Hrvatskog streljačkog saveza će razmotriti prijedlog, koji bi trebao biti usvojen, jer su ispunjeni uvjeti za SP. Na spisku su, prema kategorijama, sljedeći strijelci:
ŽENE / EKIPA:
Branka Pereglin, PGSD "Zagreb" - ukupni rezultat kvalifikacija - 3.432 kruga,
Valentina Pereglin, SD "Dubrava 1094" - ukupni rezultat kvalifikacija - 3.413 krugova,
Nikolina Krivanek, PGSD "Zagreb" - ukupni rezultat kvalifikacija - 3.411 krugova
Sanja Komar, PGSD "Zagreb" - ukupni rezultat kvalifikacija - 3.398 krugova (samo pojedinačni nastup na SP)
MUŠKI:
Domagoj Pereglin, SD "Dubrava 1094" - ukupni rezultat kvalifikacija - 3.479 krugova,
Andrej Krstinić, ŠSK "DUB" Malinska - ukupni rezultat kvalifikacija - 3.416 krugova,
Marijan Kajfeš, SD "Dubrava 1094" - ukupni rezultat kvalifikacija - 3.324 kruga,
JUNIORI:
Ivan Kelečić, PGSD "Zagreb" - ukupni rezultat kvalifikacija - 3.372 kruga,
Valentina Kozumplik, SD "Dubrava 1094" - ukupni rezultat kvalifikacija - 3.319 krugova,
Donik Begaj, ŠSK "DUB" Malinska - ukupni rezultat kvalifikacija - 3.432 kruga,
KADETI:
Martin Oborovečki, ukupni rezultat kvalifikacija - 3.332 kruga,
Stjepan Borak, SD "Dubrava 1094" - ukupni rezultat kvalifikacija - 3.329 krugova,
Luka Štrbenac, SD "Dubrava 1094" - ukupni rezultat kvalifikacija - 3.327 krugova,
VODSTVO PUTA / TRENERI:
Pero Stojnić, PGSD "Zagreb" - vođa puta,
Branko Pereglin, SD "Dubrava 1094" - trener,
Damir Oborovečki, SD "Veliko Trgovišće" - trener.

Kao zanimljivost možemo spomenuti da je ovo 17. svjetsko prvenstvo nakon 20 godina ponovno u Njemačkoj, a hrvatska reprezentacija je upravo na tom prvenstvu (Wiesbaden) nastupila prvi puta gdje je ženska ekipa (Branka Pereglin, Sanja Komar i Gorana Stojnić) osvojila srebrnu medalju dok je Branka Pereglin ušla u finale i osvojila 4. mjesto. Nakon tog velikog natjecanja Branka je na svakom svjetskom i europskom prvenstvu nastupila i osvojila pojedinačnu medalju! Na tom, za Hrvatsku prvom, SP-u je njena kćer Valentina bila sa njom kao 7-mjesečna beba, a na ovom prvenstvu je u istoj ekipi, ali će sigurno biti i velike protivnice na natjecanju, što je svakako rijedak slučaj u sportu. Treba napomenuti da je hrvatska ženska ekipa favorit za obranu naslova svjetskih prvakinja, a što još treba potvrditi na vatrenoj liniji. Cijela reprezentacija putuje u Njemačku sa željom da i ove godine budu najbolja nacija po broju osvojenih medalja na SP-u u disciplini "field" samostrela. Nastupiti će i strijelci u "Match" samostrelu ali hrvatska neće imati predstavnika u ovoj disciplini. Svjetsko prvenstvo počinje 06.08. a završava 09.08.2014. Prije samog svjetskog prvenstva na rasporedu je Frankfurt cup kao uvod u SP.


Kvalifikacije 2014. - lista

Rezultati *pdf  

 

 


GALERIJA SLIKA - 20. PRVENSTVO HRVATSKE - POŽEGA, 19-20.07.2014.