<Prethodna <Naslovnica> Sljedeća>

19. Prvenstvo Hrvatske u field samostrelu, Požega - 13. i 14.07.2013. godine. Nastupilo se u pojedinačnoj juniorskoj, ženskoj i muškoj konkurenciji te u konkurenciji ekipa. Prvoga dana natjecanja vrijeme je bilo sunčano i vruće ali sa malo vjetra tako da su rezultati bili odlični. Posebno visok rezultat pogodio je Domagoj Pereglin (871 krug) ali niti ostali strijelci nisu puno zaostajali što govori i čak 14 ispunjenih "A" normi za EP te 2 "B" norme. Ekipni prvaci Hrvatske su postali strijelci SD "Dubrava 1094" (Domagoj Pereglin, Tihana Odlešić i Valentina Pereglin), dok su drugo mjesto osvojili strijelci PGSD "Zagreb" (Branka Pereglin, Nikolina Krivanek i Sanja Komar), a treći ŠSK "Dub" iz Malinske (Andrej Krstinić, Antonijo Cvrtila i Donik Begaj).
Drugi dan natjecanja protekao je u dobrim vremenskim uvjetima, a adekvatno tome bili su i rezultati. Bilo je sjajnih dometa od kojih posebno treba izdvojiti Domagoja Pereglina koji je uz prvi dan (871 krug) i drugi dan odgađao sjajan meč sa čak 870 krugova, a isti rezultat u krug pogodio je i Andrej Krstinić. To su rezultati koji spadaju u sam vrh svjetskih rezultatskih dosega. Drugi dan je dvoje juniora gađalo izvanredno i to: Valentina Pereglin (863 kruga) i Ivan Kelečić (863 kruga) koji je i postavio svoj osobni rekord.
Državni prvaci postali su kod seniorki Branka Pereglin, kod seniora Domagoj Pereglin i kod juniora Marijan Kajfeš, također sa osobnim rekordom. U dva dana državnog prvenstva koje je odlično oorganizirao SK Požega, čak 14 strijelaca postiglo je "A" norme za EP. Ovo 19. prvenstvo Hrvatske otvorio je gradonačelnik grada Požege g. Vedran Neferović. On je i dodijelio medalje najboljima te na kraju zatvorio ovo prvenstvo sa željom da se strijelci ponovno nađu u Požegi te da na predstojećem prvenstvu Europe ostvare što bolje rezultate.

 

Kvalifikacije 2013. - lista

Rezultati *pdf  

 

 


GALERIJA SLIKA - 19. PRVENSTVO HRVATSKE, 13-14.07.2013. - POŽEGA