14. EUROPA KUP - SAMOSTREL FIELD, SLAVONSKI BROD (HRVATSKA)
05-06.10.2019. DVORANA, 18 M.

<Naslovnica>

U Slavonskom Brodu je 05-06.10.2019. održan 14. Europa kup u gađanju field samostrelom u šest kategorija. Ove godine natjecanje je odgađano u novom formatu i to na način da je prvi dan gađano za poredak u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji, a drugi dan su prva 32 strijelca održala međusobne mečeve prema tablici 1/32; 2/31; 3/30... i tako redom do pobjednika. U pojedinačnoj konkurenciji Domagoj Pereglin (Dubrava 1094) kod muških zabilježio je pobjedu treću godinu za redom, ali je ukupno najbolji rezultat natjecanja zabilježila njegova sestra Valentina. Drugo mjesto osvojio je Andrej Krstinić (DUB Malinska), a treće Marijan Kajfeša (Dubrava 1094). U ženskoj konkurencji pobjeda je pripala Valentini Pereglin (SD Dubrava 1094) ispred Mihaele Oborovečki (SD Veliko Trgovišće), a treća je bila Sanja Komar (PGSD Zagreb). U juniorskoj konkurenciji bez većih problema pobijedio je Martin Oborovečki (SD Veliko Trgovišće), druga je bila Martina Milčetić (DUB Malinska), a teća je bila Karolina Hynkova (Češka). Kod kadeta pobjedu je zabilježio Ivan Borak (SD Dubrava 1094) ispred Karle Bartolović (SD Veliko Trgovišće) dok je treća bila Barbora Pospišilova (Češka). U muškoj veteranskoj konkurenciji pobjeda je pripala Željku Tijanu ispred Jaroslave Nedelnikove i Josefa Nedelnika (Češka Republika).
U ekipnoj konkurenciji (mogu nastupati mješoviti sastavi ekipa), pobjeda je pripala ekipi strijelaca SD Dubrava 1094, druga je bila ekipa SD Veliko Trgovišće, a treća ekipa Češke.
Drugi puta za prijelazni pehar gađalo se u formatu međusobnih mečeva počev od šesnaestine finala pa do finala. U finalu su snage odmjerili, baš kao i prošle godine brat i sestra, Domagoj i Valentina Pereglin, a pobjedu je ostvarila Valentina Pereglin, zahvaljujući boljem rezultatu iz kvalifikacijskg meča, naime kod rezultat 4:4 i Domagoj i Valentina pogodili su po 30 krugova, tako da je rezultat bio 5:5. Treće mjesto pripalo je još jednoj djevojci, Mihaeli Oborovečki, koja je također za protivnika imala brata, a rezultat je bio 5:3 za Mihaelu. Četvrti je bio Martin Oborovečki. U prilogu je bilten sa natjecanja.

Result list 2018. *pdf
Result list 2019.
*pdf


Zajednička fotografija strijelaca i ostalih sudionika na 14. Europa kupu 2019. u Slavonskom Brodu.