13. EUROPA KUP - SAMOSTREL FIELD, SLAVONSKI BROD (HRVATSKA)
13-14.10.2018. DVORANA, 18 M.

<Naslovnica>

U Slavonskom Brodu je 13-14.10.2018. održan 13. Europa kup u gađanju field samostrelom u šest kategorija. Ove godine natjecanje je odgađano u malo drugačijem formatu i to na način da je prvi dan gađano za poredak u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji, a drugi dan su prva 32 strijelca održala međusobne mečeve prema tablici 1/32; 2/31; 3/30... i tako redom do pobjednika. U pojedinačnoj konkurenciji Domagoj Pereglin (Dubrava 1094) kod muških zabilježio je pobjedu drugu godinu za redom, a i ukupno je imao najbolji rezultat natjecanja. Drugo mjesto osvojio je Marijan Kajfeša (Dubrava 1094), a treće Artem Popov (Rusija). U ženskoj konkurencji pobjeda je pripala Valentini Pereglin (SD Dubrava 1094) ispred Sanje Komar (PGSD Zagreb) i Olge Klimove (Rusija). U juniorskoj konkurenciji bez većih problema pobijedila je Mihaela Oborovečki (SD Veliko Trgovišće) ispred brata Martina Oborovečkog i Fedora Simasheva (Rusija). Kod kadeta pobjedu je, kao i prošle dvije godine, odnio Oliver Mofardin ispred Ivana Boraka (SD Dubrava 1094), a treća je bila Iva Popović-Gecan (SK Ivanić). U muškoj veteranskoj konkurenciji pobjeda je pripala Željku Tijanu ispred Oldricha Kubese (Češka Republika). Po prvi puta nastupile su i veteranke, a pobjedu je ostvarila Jaroslava Nedelnikova (Češka Republika), druga je bila Dr. Agota Lenart (Mađarska), a treća Jana Slovakova (Češka Republika).
U ekipnoj konkurenciji (mogu nastupati mješoviti sastavi ekipa), pobjeda je uvjerljivo pripala ekipi strijelaca SD Dubrava 1094 "A", druga je bila ekipa Rusije, a treća ekipa PGSD Zagreb.
Po prvi puta za prijelazni pehar gađalo se u formatu međusobnih mečeva počev od šesnaestine finala pa do finala. U finalu su snage odmjerili brat i sestra, Domagoj i Valentina Pereglin, a pobjedu je ostvarila Valentina Pereglin rezultatom 5:3. Treće mjesto pripalo je Artemu Popovu (Rusija) koji je u borbi za treće mjesto bio bolji od Marijana Kajfeša (SD Dubrava 1094) sa 6:2.

Result list 2017. *pdf
Result list 2018.
*pdf


Zajednička fotografija strijelaca i ostalih sudionika na 13. Europa kupu 2018. u Slavonskom Brodu.