10. EUROPA KUP - SAMOSTREL FIELD, SLAVONSKI BROD (CROATIA)
03-04.10.2015. DVORANA, 18 M.

<Naslovnica>

U Slavonskom Brodu je 03. i 04.10.2015. održan 10. Europa kup u gađanju field samostrelom u pet kategorija.Na natjecanju su sudjelovala ukupno 22 strijelaca iz nekoliko zemalja i to iz Mađarske, Njemačke, Rusije i Hrvatske. Prvoga dana natjecanja na programu je bilo natjecanje ekipa te prvi dio pojedinačnih natjecanja u pet kategorija (muški, žene, juniori, kadeti i veterani). Izuzetno napeto i neizvjesno je bilo u ekipnoj konkurenciji gdje su strijelci reprezentacije Hrvatske (prva ekipa) i reprezentacije Rusije (prva ekipa) na kraju zabilježili identičan rezultat. U takvom slučaju bolje plasirana je ona ekipa koja ima i bolje plasiranog strijelca po ukupnom rezultatu. Strijelci Hrvatske (Valentina Pereglin, Nikolina Krivanek i Andrej Krstinić) ovaj puta morali su priznati da se reprezentativci Rusije bolji jer je njihov najbolji strijelac (Artem Popov) bio bolje plasirani od najboljeg hrvatskog strijelca (Andrej Krstinić) prva je, dakle, bila reprezentacija Rusije (Popov, Kochetova i Klimova), a treća je bila također reprezentacija Hrvatske (druga ekipa). Pojedinačno je kod žena povela Olga Klimova (Rusija), kod muških je u vodstvu bio Marijan Kajfeš (Rusija), kod juniora Artem Popov (Rusija), a kod veterana Istvan Matrai (Mađarska).
Drugoga dana bila je velika borba u svim kategorijama za medalje, a na kraju su pojedinačne pobjede u svim konkurencijama ostale u Hrvatskoj. Kod muških je pobjeda pripala Andreju Krstiniću ispred Marijana Kajfeša, kod žena je najbolja bila, treću godinu za redom, Valentina Pereglin ispred Olge Klimove, kod juniora je pobjeda pripala Ivanu Kelečiću ispred Artema Popova iz Rusije. U konkurenciji kadeta pobijedio je Luka Štrbenac ispred Martina Oborovečkog i Lolite Kochetove. U veteranskoj konkurenciji pobijedio je Istvan Matrai ispred Karl-Hainza Königa iz Njemačke.
Ukupni pobjednik natjecanja je bio Andrej Krstinić nakon kvalifikacija i finalnog gađanja kojem je dodijeljen i prijelazni pehar na čuvanje do sljedećeg natjecanja koje će se održati za godinu dana, također u Sl. Brodu.
Odlično organizirano natjecanje privuklo je strijelce iz četiri zemlje, a među njima su bili mnogi koji osvajaju medalje sa svjetskih i europskih prvenstava.


Result list 2014. *pdf

Result list 2015. *pdf

Foto album sa 10. Europa kupa u Sl. Brodu 2015.


Zajednička fotografija strijelaca nakon završenog natjecanja.