9. EUROPA KUP - SAMOSTREL FIELD, SLAVONSKI BROD (CROATIA)
11-12.10.2014. DVORANA, 18 M.

<Naslovnica>

U Slavonskom Brodu se 11. i 12.10.2014. održava 9. Europa kup u gađanju field samostrelom u četiri kategorije. Prijave je poslalo 40-tak strijelaca iz nekoliko zemalja i to iz Mađarske, Njemačke, Rusije, Švicarske i Hrvatske. Prvoga dana natjecanja na programu je bilo natjecanje ekipa te prvi dio pojedinačnih natjecanja u četiri kategorije (muški, žene, juniori i veterani). Izuzetno napeto i neizvjesno je bilo u ekipnoj konkurenciji gdje su strijelci SD "Dubrava 1094" i reprezentacije Rusije (prva ekipa) na kraju zabilježili identičan rezultat. U takvom slučaju bolje plasirana je ona ekipa koja ima i bolje plasiranog strijelca po ukupnom rezultatu. Strijelci Dubrave (Valentina i Domagoj Pereglin i Kajfeš) bili su uspješniji jer je najbolji rezultat imala Valentina Pereglin (SD "Dubrava 1094"), inače prošlogodišnja pobjednica natjecanja, druga je bila reprezentacija Rusije (Naumenko, Kochetova i Tertichnyy), a treća SD Dubrava "1094" (druga ekipa). Pojedinačno je kod žena povela Valentina Pereglin, kod muških je u vodstvu Artem Naumenko (Rusija), kod juniora Lolita Kochetova (Rusija), a kod veterana Željko Tijan (SD "Dubrava 1094").
Drugoga dana bila je velika borba u svim kategorijama za medalje, a na kraju su pojedinačne pobjede u svim konkurencijama otišle u SD "Dubrava 1094". Kod muških je pobjeda pripala Domagoju Pereglinu ispred Andreya Tertychnyya iz Rusije, kod žena je uvjerljiva bila, drugu godinu za redom, Valentina Pereglin ispred Tihane Odlešić Kačavenda, kod juniora je pobjeda pripala Valentini Kozumplik ispred Artema Popova iz Rusije. U veteranskoj konkurenciji pobijedio je Željko Tijan ispred Istvana Matraia iz Mađarske.
Ukupna pobjednica natjecanja je bila Valentina Pereglin nakon kvalifikacija i finalnog gađanja kojoj je dodijeljen i prijelazni pehar na čuvanje do sljedećeg natjecanja koje će se održati za godinu dana, također u Sl. Brodu.
Odlično organizirano natjecanje privuklo je strijelce iz pet zemalja, a među njima su bili mnogi koji osvajaju medalje sa svjetskih i europskih prvenstava.


Result list 2013.
*pdf

Result list 2014.
*pdf

Foto album sa 9. Europa kupa u Sl. Brodu 2014.


Zajednička fotografija strijelaca nakon završenog natjecanja.