5. EUROPA KUP - SAMOSTREL FIELD, SLAVONSKI BROD (CROATIA)
02-03.10.2010. DVORANA, 18 M.

<Naslovnica>U Slavonskom Brodu je 02 i 03.10.2010. održan 5. Europa kup u gađanju field samostrelom u četiri kategorije. Odazvali su se strijelci iz 5 zemalja te Hrvatske. Ekipno je prvo mjesto pripalo reprezentaciji Hrvatske I (muška ekipa), druga je bila Hrvatska II (ženska reprezentacija bez Branke Pereglin koja je morala ostati kod kuće zbog bolesti kćeri Valentine, a koja je također trebala nastupiti na Europa kupu). Francuska muška ekipa je osvojila 3. mjesto. U pojedinačnom nastupu u Hrvatskoj ostaje muško 1. i 2. mjesto (Domagoj Pereglin i Andrej Krstinić), dok je treći bio Francuz Didier Carlot.
Kod žena je pobjedu odnijela svjetska prvakinja iz Avona, Ina Schmidt iz Njemačke (Hausen), dok su druga i treća bile Nikolina Krivanek i Tihana Odlešić (Hrvatska).
U juniorskoj konkureciji pobjeda odlazi u Rusiju, a 1. mjesto je osvojio Artiom Naumenko ispred Francuza Jacques Mangematin-a i naše Valentine Kozumplik. U konkurenciji veterana prvo mjesto odlazi u Njemačku, a osvojio ga je Bernhard Kreps, drugi je bo Željko Duh iz Ivanić Grada, a treći Mađar Istvan Matrai.
Inače na kraju se gađa posebno finale 8 najboljih bez obzira na kategoriju, a pobjednik dobiva prelazni pehar. U izjednačenoj borbi 1. mjesto osvojila je Njemica Ina Schmidt sa 1.292 kruga (finale 100) ispred Domagoja Pereglina sa 1.291 krugom (finale 100). Treći je bio Andrej Krstinić sa 1.290 krugova (finale 100) koji je raspucavao sa dvoje juniora (Naumenko i Mangematin), a koji su dodatni hitac pogodili 10 dok je Andrej pogodio strogi centar i tako završio kao 3.
Natjecanje u Slavonskom Brodu dobiva na tradiciji, a kvaliteta organizacije je na vrhunskoj razini tako da većina strijelaca svake godine dolazi ponovno.

Result list 2009. *pdf

Result list 2010. *pdf

 


Dvorana *Vijuš* / Sport hall *Vijuš* Sl. Brod
.
Opening ceremony

Opening ceremony


Opening ceremony


Opening ceremony

.
Participants


Banquet

.
Banquet


Cups

.
Awards ceremony - Teams


President IAU Gérard Boutteville and Željko Tijan

.
Hugo Konrad (Hausen - GER)


Singers in action...

.
Banquet


Extra finale

.
Awards ceremony - Veterans


Awards ceremony - Juniors

.
Awards ceremony - Ladies


Awards ceremony - Men

.
Awards ceremony - Finalist


Awards ceremony - Finalist

.
Ina Schmidt (GER) - Overall winner