Naslovnica
Poziv za natjecanje
Kvalifikacije za SP
Rezultati
Foto album
Ivanic Grad, Croatia
O naseljenosti današnjeg Ivanic-Grada u najranijem povijesnom periodu za sada ne postoje nikakvi materijalni dokazi. Moze se pretpostaviti da ce arheološka istrazivanja potvrditi postojanje ranijih civilizacija, pogotovo rimske, jer je ovim podrucjem prolazila rimska cesta od Andautoniae prema Mursi. Za razdoblje ranoga srednjeg vijeka takoder nedostaju povijesni izvori i materijalni ostaci sve do 12. i 13. stoljeca. U povijesnim je ispravama iz 12. stoljeca zapisano da je ugarski kralj Ladislav darovao zagrebackoj biskupiji posjed Dubravu prilikom osnivanja zagrebacke biskupije godine 1094. U sklopu toga je posjeda i zupe najvjerojatnije od pocetka bio i ivanicki kraj.

20. Croatia cup, samostrel field - Ivanic Grad 2015.

Natjecanje na 20. Croatia kupu odrzati ce se na sportsko rekreacijskom centru "Zelenjak". Natjecanje ima karakter izbornog natjecanja za hrvatsku reprezentaciju za svjetsko prvenstvo u Ulan-Udeu (Rusija). Nastupiti ce svi kandidati za reprezentaciju Hrvatske.
 

20.06.2015.
Prvoga dana natjecanja vrijeme je bilo odlicno sa vrlo malo vjetra te umjerenom temperaturom što je bilo idealno za one strijelce koji gadaju izvrsne rezultate. To su iskoristili Domagoj Pereglin (870 krugova), Andrej Krstinic (868 krugova) i Nikolina Krivanek (861 krug). Bilo je odlicnih rezultata i drugih strijelaca, a vec prvoga dana prve norme su ispunili: Domagoj Pereglin, Andrej Krstinic, Valentina Pereglin, Sanja Komar, Nikolina Krivanek, Zoran Špoler, Valentina Kozumplik, Luka Štrbenac i Martin Oborovecki.
Domagoj Pereglin je sa najboljim rezultatom prvoga dana dobio prijelazni pehar memorijalnog turnira "Berislav Rajkovic" na godinu dana, a prošlogodišnji pobjednik je bio Andrej Krstinic.

21.06.2015.
Drugoga dana natjecanja strijelci su imali nešto slabije rezultate nego prethodni dan jer je i vjetar bio nešto jaci, ali oni najbolji su bili priblizno na istim rezultatima. I drugi dan je dominirao Domagoj Pereglin (869 krugova) iako mu se slomio luk kojeg je morao zamijeniti te je na 65 metara odgadao nešto slabije. Odlicno je gadao i Andrej Krstinic te ostali iskusni reprezentativci. Martin Oborovecki je prvoga dana izjednacio kadetski drzavni rekord (851 krug), dok je to drugoga dana ucinila Petra Hršak na distanci od 35 metara, takoder u kadetskoj konkurenciji. Drugoga dana norme za SP su ispunili: Domagoj Pereglin, Andrej Krstinic, Valentina Pereglin, Nikolina Krivanek, Martin Oborovecki, Luka Štrbenac i Oliver Mofardin.

< rezultati >

. Croatia cup
Sva prava zašticena