Naslovnica
Poziv za natjecanje
Kvalifikacije za SP
Rezultati
Foto album
Ivanic Grad, Croatia
O naseljenosti današnjeg Ivanic-Grada u najranijem povijesnom periodu za sada ne postoje nikakvi materijalni dokazi. Moze se pretpostaviti da ce arheološka istrazivanja potvrditi postojanje ranijih civilizacija, pogotovo rimske, jer je ovim podrucjem prolazila rimska cesta od Andautoniae prema Mursi. Za razdoblje ranoga srednjeg vijeka takoder nedostaju povijesni izvori i materijalni ostaci sve do 12. i 13. stoljeca. U povijesnim je ispravama iz 12. stoljeca zapisano da je ugarski kralj Ladislav darovao zagrebackoj biskupiji posjed Dubravu prilikom osnivanja zagrebacke biskupije godine 1094. U sklopu toga je posjeda i zupe najvjerojatnije od pocetka bio i ivanicki kraj.

19. Croatia cup, samostrel field - Ivanic Grad 2014.

Natjecanje na 19. Croatia kupu odrzati ce se na sportsko rekreacijskom centru "Zelenjak". Natjecanje ima karakter izbornog natjecanja za hrvatsku reprezentaciju za svjetsko prvenstvo u Frankfurtu/Main (Njemacka). Nastupiti ce svi kandidati za reprezentaciju Hrvatske.
 

28.06.2014.
Prvoga dana natjecanja strijelce je docekalo suncano i vruce vrijeme sa vjetrom koji je mijenjao smjer što je imalo veceg utjecaja na najvecoj uljini, onoj od 65 metara tako da su najbolji hrvatski strijelci imali rezultate izmedu 265-270 krugova (Andrej Krstinic 270) . Na 50 metara utjecaj vjetra je bio manji pa su rezultati rasli, a najbolji rezultat bio je 289 krugova (Sanja Komar, Tihana Odlešic Kacavenda i Nikolina Krivanek) dok je na najkracoj distanci najbolja bila Branka Pereglin (293 kruga). Prve norme su ispunili: Andrej Krstinic, Branka Pereglin, Sanja Komar, Tihana Odlešic Kacavenda, Valentina Kozumplik, Luka Štrbenac, Stjepan Borak, Martin Oborovecki i Ivan Kelecic.
Andrej Krstinic je sa najboljim rezultatom prvoga dana dobio prijelazni pehar memrijalnog turnira "Berislav Rajkovic" na godinu dana, a prošlogodišnja pobjednica je bila Valentina Pereglin.

29.06.2014.
Vec ujutro bilo je jasno da ce natjecanje proteci u nadmudrivanju sa vjetrom uz vesoku temperaturu koja je bila i prvi dan izrazena. Prva distanca na 35 metara rezultatski je bila skromna uz dva odlicna rezultata, onog Valentine Pereglin (294) i Luke Štrbenca (290). Na 50 metara odlican rezultat (289) je zabiljezio Andrej Krstinic dok su ostali zaostajali. Pravo hrvanje sa vjetrom je bilo ono na 65 metara gdje su rezultati bili kod vecine strijelaca slabi. Tek dva rezultata preko 270 krugova pokazatelj su vremenskih uvjeta. Najzanimljivije je bilo kod senorki gdje su prve tri zabiljezile u krug isti rezultat pa su o poretku odlucivali strogi centri. Branka Pereglin je imala ukupno 53 stroga centra, Tihana Odlešic Kacavenda 52, a Sanja Komar 50. U finalu juniora veliku prednost je ima Ivan Kelecic ali mu je pred kraj finala pukao luk te je zabiljezio jednu nulu i nekoliko slabljih pogoodaka jer je kao rezervni samostrel koristio onaj Valentine Pereglin. Ipak zadrzao je prvo mjesto. Najkvalitetniji rezultat zabiljezio je Andrej Krstinic (seniori) sa 1698 krugova.

< rezultati >

. Croatia cup
Sva prava zašticena