Naslovnica
Poziv za natjecanje
Kvalifikacije za EP
Rezultati
Foto album
Ivanic Grad, Croatia
O naseljenosti današnjeg Ivanic-Grada u najranijem povijesnom periodu za sada ne postoje nikakvi materijalni dokazi. Moze se pretpostaviti da ce arheološka istrazivanja potvrditi postojanje ranijih civilizacija, pogotovo rimske, jer je ovim podrucjem prolazila rimska cesta od Andautoniae prema Mursi. Za razdoblje ranoga srednjeg vijeka takoder nedostaju povijesni izvori i materijalni ostaci sve do 12. i 13. stoljeca. U povijesnim je ispravama iz 12. stoljeca zapisano da je ugarski kralj Ladislav darovao zagrebackoj biskupiji posjed Dubravu prilikom osnivanja zagrebacke biskupije godine 1094. U sklopu toga je posjeda i zupe najvjerojatnije od pocetka bio i ivanicki kraj.

18. Croatia cup, samostrel field - Ivanic Grad 2013.

Nakon godinu dana pauze, kada je Croatia kup odrzan u Bratini, strijelci u gadanju field samostrelom ponovno se okupljaju u gradu Ivanic Gradu gdje su se i natjecali svih ovih godina. Ocekuje se nešto više od 30 natjecatelja iz naše zemlje, a pridruziti ce se i strijelci iz Njemacke, Švicarske i Austrije.
 
22.06.2013.
U Ivanic Gradu je prvi dan natjecanja strijelce docekalo izuzetno vruce vrijeme ali na srecu sa vrlo malo vjetra tako da su rezultati ipak bili dosta ujednaceni i visoki. Nakon 90 opaljenih strelica ukupno najbolji rezultat postigla je juniorka Valentina Pereglin sa 860 krugova. Ona je za jedan krug bila bolja od svoje mame Branke, a kao najbolja pojedinka prvoga dana dobiti ce i prijelazni pehar koji se dodjeljuje za "Memorijal Berislav Rajkovic". Inace u ekipnoj konkurenciji prvo mjesto pripalo je strijelcima SD "Dubrava 1094" (Valentina i Domagoj Pereglin te Tihana Odlesic, koji su bili bolji od ekipe Hrvatske I. u kojoj su nastupile zenske svjetske prvakinje (Branka Pereglin, Sanja Komar i Nikolina Krivanek) dok je treca bila ekipa Hrvatske II. sastavljena od kadetske i juniorske hrvatske reprezentacije (bez Valentine Pereglin). Cetvrto mjesto pripalo je ekipi Njemacke I. dok su peto mjesto osvojili strijelci GSD Pozega 1871 iz Pozege.
23.06.2013.
Drugoga dana natjecanje vrijeme je bilo kao i prethodni dan tako da su i rezultati bili slicni, a što je posebno vazno, i jako kvalitetni. Valentina Pereglin niti drugi dan nije popuštala u rezultatu tako da je natjecanje završila sa najboljim rezultatom (1.722 kruga), a što je posebno interesantno, prema ukupnom rezultatu na drugom mjestu je završila Branka Pereglin (1.717) dok je treci bio Domagoj Pereglin (1.717). Svi oni su na kraju slavili u svojim kategorijama, a cak 13 hrvatskih strijelaca postiglo je "A" norme za nastup na EP-u. Vec u ovom trenutku naši strijelci bi mogli na europsko, ali do pocetka 9. mjeseca ima još dosta vremena tako da je sigurno da ce i ovaj puta naša reprezentacija na europsko prvenstvo ici potpuno spremna. Za dva tjedna naša reprezentacija ce nastupiti na medunarodnom natjecanju u ceškim Otrokovicama gdje se ocekuju kvalitetni rezultati i velik broj medalja za Hrvatsku. < rezultati >
. Croatia cup
Sva prava zašticena