17. KUP DUBRAVE - 2. KVALIFIKACIJSKI MEČ ZA 17. SVJETSKO PRVENSTVO

U Dubravi se 12. i 13.07.2014. održava 17. kup Dubrave samostrelom field za seniorke, seniore i juniore. Natjecanje je ujedno 2. kvalifikacijsko natjecanje za odlazak na 17. svjetsko prvenstvo. Nastupili su svi najbolji hrvatski strijelci. Prvoga dana natjecanja vrijeme je bilo sa malo oblaka te slab vjetra, pa je postignuto nekoliko vrhunskih te puno odličnih rezultata. Izvrsnih 872 kruga pogodio je Domagoj Pereglin, a Valentina Pereglin je sa 864 kruga imala drugi rezultati najbolji kod žena sa 6 krugova više od Branke Pereglin sa trećim rezultatom. Inače je među prvih 6 strijelaca bilo čak 5 žena! Ekipno prvo mjesto je pripalo strijelcima SD "Dubrava 1094" ispred PGSD "Zagreb" i GSD "Požega 1871" iz Požege.
Nastavak natjecanja sljedeći dan bio je također po dobrom vremenu sa malo vjetra koji nije previše utjecao na rezultat pa su već rezultati na prvoj distanci na 35 metara dali naslutiti da će biti vrhunskih rezultata. Za onaj prvi, do sada nikada viđen na ovoj distanci, pobrinuo se Domagoj Pereglin. On je pogodio maksimalni mogući rezultat od 300 krugova! Inače je važeći svjetski i državni rekord 298 krugova koji drži Andrej Krstinić (ŠSK "DUB" Malinska). Njegovih 879 krugova drugoga dana za tri kruga više je od svjetskog rekorda koji drži upravo Domagoj iz 2013. sa EP-a dok je ukupni dvodnevni meč od 1.751 kruga jednak svjetskom rekordu koji također drži Domagoj. Kod seniora još je Andrej Krstinić pogodio odličnih 1.708 krugova. U konkurenciji dama odvijala se prava bitka, ne samo za medalje, već i za plasman u reprezentaciju Hrvatske za SP. Čak šest dama gađalo je bez problema, ne samo ženske, već i muške norme. Svaka od njih mogla bi nastupati za žensku reprezentaciju bilo koje zemlje svijeta koja nastupa u ovoj streljačkoj disciplini. Na kraju je pobjedu odnijela već legendarna Branka Pereglin sa 1.723 kruga, krug više od Nikoline Krivanek kojoj je ovaj rezultat i osobni rekord dok je treća bila Valentina Pereglin sa 1.719 krugova, dva kruga manje imala je Sanja Komar. Juniori i kadeti su gađali u jedinstvenoj juniorskoj konkurenciji gdje je najbolji bio Ivan Kelečić sa odličnih 1.695 krugova ispred Valentine Kozumplik sa 1.680 i Martina Oborovečkog sa 1.672 kruga.
Medalje i priznanja najboljima dodijelile su dvije dame, Snježana Borak, tajnica streljačkog društva "Dubrava 1094" i Marijana Kozumplik Kemenović, ravnateljica Osnovne škole Dubrava i članica IO. SDD "Dubrava 1094".

< Prethodna < Naslovnica >   Sljedeća >< 17. KUP Dubrave, rezultati - pdf

FOTO GALERIJA SA 17. KUPA DUBRAVE


Otvorenje

Otvorenje

Linija gađanja


Pisari

Ručak

Juniori - pojedinačno:
1. Ivan Kelečić (sredina)
2. Valentina Kozumplik (lijevo)
3. Martin Oborovečki (desno)


Dame - pojedinačno;
1. Branka Pereglin (sredina)
2. Nikolina Krivanek (lijevo)
3. Valentina Pereglin (desno)
Snježana Borak (tajnik SD Dubrava 1094) - kranje desno


Muški - pojedinačno:
1. Domagoj Pereglin (sredina)
2. Andrej Krstinić (lijevo)
3. Zoran Špoler (desno)

Ekipno:
1. SD "Dubrava 1094"
2. PGSD "Zagreb"
3. GSD "Požega 1871" Požega