Naslovnica
Poziv za natjecanje
Kvalifikacije za EP (NE)
Croatia kup - bilten
Foto album
...
Veliko Trgovišće, Croatia
Mjesto Veliko Trgovišće ima dugu i značajnu povijest te se spominje prvi put u pisanim dokumentima još 1501. godine, a značajnije se počelo naseljavati početkom 19. stoljeća. Prije toga su tu bili posjedi grofova Erdödy iz Novih Dvora Klanječkih, od Domahova, preko Družilovca do Erpenje, gdje je i obitavalo najviše žitelja. Stoga i ne čudi da je večinu crkvi na tom Području izgradila ta grofovska obitelj, a što je osobito značajno kod crkve Sv. Tri Kralja u Erpenji, osnovana je i najstarija škola na ondašnjem Balkanu. Postanak mjesta Veliko Trgovišće veže se uz izgradnju ceste, kasnije i željezničke pruge, a prije toga kao središte spominje se mjesto Jezero, gdje je na dominantnom položaju sagrađena crkva Sv. Jurja na kojoj nalazimo iznad portala uklesanu godinu 1622. Tu su se također već 1700. godine školovala djeca, a prvi školnik spominje se 1737. godine. U 17. i 18. stoljeću bilo je tu središte crkvenog i društvenog života.

Croatia cup 2020Croatia cup 2020how to embed video in html by VideoLightBox.com v3.1
25. Croatia cup, samostrel field - Veliko Trgovišće 2020.

Natjecanje 25. Croatia kupa održano je na sportsko rekreacijskom centru u Velikom Trgovišću. Natjecanje je održano u dvije discipline, "Classic" i "Match play". Nastupili su gotov svi reprezentativci i kandidati za reprezentaciju Hrvatske koja je za par dana nastupila u Češkoj na 22. Bohemia kupu. Na ovom Croatia kupu nastupile su tri zemlje (Češke, Mađarska i Hrvatske) zbog poznatih epidemioloških problema COVID-19. Veliki prijelazni pehar osvojio je Martin Oborovečki sa najboljim rezultatom natjecanja u disciplini "Classic".

Pripreme reprezentacije - Tuheljske Toplice, 09-12.08.2020.

Odmah poslije završetka 25. Croatia kupa, hrvatska reprezentacija samostrelom preselila se je u Tuheljske Toplice gdje su održane mini pripreme u trajanju od tri dana. Na pripremama su učestvovali sljedeći strijelci: Domagoj i Valentina Pereglin, Martin i Mihaela Oborovečki, Iva Popović-Gecan, Josip Novosel, Petar Blagec, Karla Bartolović, Petra Petak, Stela Čuk, Fran Županić, a pridružila im se i Ema Penezić iz susjednog mjesta Klanjca, koja je iskoristila priliku da nešto nauči od trenera i drugih strijelaca. Pripreme je vodio Branko Pereglin sa pomoćnicima: Željkom Duhom i Damirom Oborovečkim. Posebno je važno istaknuti da je strijelcima na pripremama svoje veliko znanje i iskustvo prenio olimpijac puškom, Petar Gorša koji je održao dva predavanja u popodnevnim terminima priprema na čemu su mu strijelci posebno zahvalni. Tjelesni dio priprema vodili su: Domagoj Pereglin, Martin Oborovečki i Mihaela Oborovečki.
 

08.08.2020.
U 8:30 sati započelo je svećano otvorenje 25. Croatia cupa u Velikom Trgovišću uz nazočnost dostojanstvenika iz sportskog i političkog života te intoniranjem hrvatske himne. Prvoga dana natjecanja strijelce je dočekalo vruće vrijeme sa promjenjivim, ali slabim, vjetrom kojom su se strijelci dobro nosili. Rezultati su bili odlični, a oni najbolji postigli su izvrsne rezultate. Od ukupnog broja natjecatelja prvi rezultat pogodili su brat i sestra Martin i Mihaela Oborovečki (po 866 krugova), a drugi par braće, Domagoj i Valentina Pereglin pogodili su po 860 krugova. Prvo mjesto kod muških osvojio je Dommagoj Pereglin, drugi je bio Bohumil Korbar (CZE), a treći Marijan Kajfeš. Kod žena pobjeda je pripala Mihaeli Oborovečki, druga je bila Valentina Pereglin, a treća Karolina Hynkova (CZE). Kod juniora pobijedio je Martin Oborovečki, druga je bila Iva Popović-Gecan, a treći Josip Novosel. Kod kadeta pobjedila je Karla Bartolović ispred Frana Županića i Petra Blageca. Kod veterana prvo mjesto je osvojio Željko Tijan, drugi je bio Josef Nedelnik (CZE), a treći Istvan Matrai (HUN).
Ekipno prvo mjesto osvojili su strijelci reprezentacije Hrvatske ispred strijelaca SD Veliko Trgovišće i reprezentacije Češke.

09.08.2020.
Drugoga dana natjecanja bio je također vrlo vruće vrijeme za gađanje sa nešto malo vjetra. Gađali su se međusobni mečevi prema rezultatima iz prvoga dana. Na kraju je kod muških pobjednik bio Bohumil Korbar (CZE) koji je u polufinalu pobijedio Domagoja Pereglina sa 5:1, a u finalu Martina Oborovečkog sa 5:3. Treći je bio Domagoj Pereglin koji je pobijedio Frana Županića u meču za brončanu medalju sa 6:0. Valentina Pereglin u finalu je pobijedila Mihaelu Oborovečki sa sa 5:3, a u meču za treće mjesto Karla Bartolović je pobijedila Ivu Popović-Gecan sa 6:0.
Prijelazni pehar za najuspješnijeg strijelca prvoga dana (najbolji rezultat) dobio je Martin Oborovečki iz Velikog Trgovišća.< Bilten >