Naslovnica
Poziv za natjecanje
Kvalifikacije za SP
Bilten
Foto album
Veliko Trgovišće, Croatia
Mjesto Veliko Trgovišće ima dugu i značajnu povijest te se spominje prvi put u pisanim dokumentima još 1501. godine, a značajnije se počelo naseljavati početkom 19. stoljeća. Prije toga su tu bili posjedi grofova Erdödy iz Novih Dvora Klanječkih, od Domahova, preko Družilovca do Erpenje, gdje je i obitavalo najviše žitelja. Stoga i ne čudi da je večinu crkvi na tom Području izgradila ta grofovska obitelj, a što je osobito značajno kod crkve Sv. Tri Kralja u Erpenji, osnovana je i najstarija škola na ondašnjem Balkanu. Postanak mjesta Veliko Trgovišće veže se uz izgradnju ceste, kasnije i željezničke pruge, a prije toga kao središte spominje se mjesto Jezero, gdje je na dominantnom položaju sagrađena crkva Sv. Jurja na kojoj nalazimo iznad portala uklesanu godinu 1622. Tu su se također već 1700. godine školovala djeca, a prvi školnik spominje se 1737. godine. U 17. i 18. stoljeću bilo je tu središte crkvenog i društvenog života.

22. Croatia cup, samostrel field - Veliko Trgovišće 2017.

Natjecanje 22. Croatia kupa održano je na sportsko rekreacijskom centru u Velikom Trgovišću. Natjecanje je imalo i karakter izbornog natjecanja za hrvatsku reprezentaciju za Svjetsko prvenstvo u Osijeku (Hrvatska). Nastupili su svi kandidati za reprezentaciju Hrvatske.
 

24.06.2017.
Već u 8:30 sati započelo je svećano otvorenje 22. Croatia cupa u Velikom Trgovišću uz nazočnost Dožupana Krapinsko Zagorske županije, Anđelka Ferek-Jambreka, koji je i otvorio natjecanje, te intoniranjem hrvatske himne u izvedbi puhačkog orkestra Mrzlo Polje.Otvorenje su uveličale i mažoretkinje iz Dubrovčana (Veliko Trgovišće). Najava nastupa 48 natjecatelja iz 6 zemalja, brojka je koja je za svaku pohvalu i trud uložen od strane organizatora svakako se je isplatio. Prvoga dana natjecanja strijelce je dočekala velika vrućina sa kojom se je bilo izuzetno teško nositi svim natjecateljima. Rezultati su bili odlični, a oni najbolji postigli su izvrsne rezultate. Od ukupnog broja natjecatelja prvi rezultat pogodio je Martin Oborovečki (866 krugova), a do njega se smjestio Domagoj Pereglin s 865 krugova. Po kategorijama kod muških u vodstvu je Domagoj Pereglin sa rečenih 865 krugova, kod žena povela je Nikolina Krivanek sa 851 krugom, a u juniorskoj konkurenciji Martin Oborovečki. Sjajno je gađao Oliver Mofardin kod kadeta, a kod veterana je poveo Francuz Jean Paul Coussot sa .. krugova. U ekipnoj konkurenciji vodila se je velika borba između reprezentacije Francuske i strijelaca SD Dubrava 1094. Na kraju je pobjeda sa dva kruga prednosti pripala strijecima SD Dubrava 1094 u sastavu: Domagoj i Valentina Pereglin i Marijan Kajfeš. Treća je bila ženska reprezentacija Francuske.


< Rezultati prvoga dana>

25.06.2017.
Drugoga dana natjecanja vrućina je popustila ali je zato stigao vjetar, srećom okretanjem strelišta u drugom pravcu u odnosu na ranija natjecanja, vjetar je puhao uglavnom u lice te nije bilo velikih odstupanja lijevo-desno u pogotcima. Nakon sjajnog nastupa prvoga dana, Martin Oborovečki je nastavio na isti način i drugi dan.Popustio je tek na 65 metara kada je pojačao vjetar najavljujući oluju. Na kraju je najbolji rezultat zabilježio Domagoj Pereglin, Martin Oborovečki je ostvario drugi rezultat, a Francuz Pascal Christoffel treći. Po kategorijama prva mjesta su osvojili: Domagoj Pereglin (muški), Valentina Pereglin (žene), Martin Oborovečki (juniori), Mathis Pouru (kadeti) i Jean Paul Coussot (veterani). Određena je i reprezentacija Hrvatske za predstojeće svjetsko prvenstvo u Osijeku, a to su:

Domagoj Pereglin, Marijan Kajfeš i Andrej Krstinić (muški)
Valentina Pereglin, Nikolina Krivanek, Sanja Komar i Valentina Kozumplik (žene)
Martin Oborovečki, Luka Štrbennac i Mihaela Oborovečki (juniori)
Oliver Mofardin, Borna Banovec i Ivan Borak (kadeti)
Željko Tijan, Milenko Šaško i Željko Duh (veterani)

< Bilten >

. Croatia
cup
Sva prava zašticena