Naslovnica
Poziv za natjecanje
Kvalifikacije za EP
Rezultati
Foto album
Veliko Trgovišće, Croatia
Mjesto Veliko Trgovišće ima dugu i značajnu povijest te se spominje prvi put u pisanim dokumentima još 1501. godine, a značajnije se počelo naseljavati početkom 19. stoljeća. Prije toga su tu bili posjedi grofova Erdödy iz Novih Dvora Klanječkih, od Domahova, preko Družilovca do Erpenje, gdje je i obitavalo najviše žitelja. Stoga i ne čudi da je večinu crkvi na tom Području izgradila ta grofovska obitelj, a što je osobito značajno kod crkve Sv. Tri Kralja u Erpenj,i osnovana je i najstarija škola na ondašnjem Balkanu.Postanak mjesta Veliko Trgovišće veže se uz izgradnju ceste, kasnije i željezničke pruge, a prije toga kao središte spominje se mjesto Jezero, gdje je na dominantnom položaju sagrađena crkva Sv. Jurja na kojoj nalazimo iznad portala uklesanu godinu 1622. Tu su se također vec 1700. godine školovala djeca, a prvi školnik spominje se 1737. godine. U 17. i 18. stoljeću bilo je tu središte crkvenog i društvenog života.

21. Croatia cup, samostrel field - Veliko Trgovišće 2016.

Natjecanje 21. Croatia kupa održano je na sportsko rekreacijskom centru u Velikom Trgovišću. Natjecanje je imalo i karakter izbornog natjecanja za hrvatsku reprezentaciju za europsko prvenstvo u Zürichu (Švicarska). Nastupili su gotovo svi kandidati za reprezentaciju Hrvatske.
 

25.06.2016.
Prvoga dana natjecanja vrijeme je bilo strahovito vruće sa vrlo malo vjetra pa je bilo teško za gađanje tako da su neki strijelci jedva izdržali meč. Prije natjecanja održano je svečano otvaranje prvenstva, a natjecanje je službeno otvorio predsjednik IAU-a, Svjetske samostrelske unije, gospodin Charles Mechin iz Francuske. Otvorenju je nazočio i Župan Krapinsko-zagorske županije, gosp. Željko Kolar te načelnik općine Veliko Trgovišće, gosp. Robert Greblički. Od dužnosnika HSS-a otvorenju i natjecanju je nazočio Gl. tajnk, gosp. Dragutin Vrbek, a ispred HOO-a gđa. Biserka Vrbek, pomočnica Gl. tajnika HOO-a. Nakon natjecanja, predstavnici klubova te strani strijelci bili su kod Župana na prijemu u županiji koji ih je upoznao sa aktivnostima županije te im je na kraju uručio prigodne poklone i suvenire. Banket za sve sudionike i uzvanike održan je u dvorcu *Mihanović* u Tuheljskim Toplicama.

 

< rezultati >

26.06.2016.
Drugoga dana natjecanja vrijeme je bilo bez velike vrućine ali sa nešto više vjetra pa su rezultati onih najboljih bili u prosjeku nešto niži. Na kraju su pobjede odnijeli: Martin Oborovečki kod juniora, Valentina Pereglin kod seniorki, Domagoj Pereglin kod seniora, Željko Tijan kod veterana i ekipa Dubrave 1094. Određena je i ekipa za europsko prvenstvo i to:
MUŠKI:
- Domagoj Pereglin, Andrej Krstinić i Marijan Kajfeš
,
ŽENE:
- Valentina Pereglin, Sanja Komar i Maja Grdiša,
JUNIORI:
- Martin Oborovečki, Mihaela Oborovečki, Luka Štrbenac,
KADETI:
- Stjepan Borak, Oliver Mofardin, Martina Milčetić,
VODSTVO:
- Pero Stojnić (vođa puta), Branko Pereglin, Damir Oborovečki i Željko Tijan.

Svečanosti proglašenja i dodjeli priznanja te zatvaranju natjecanja nazočili su čelnici općine, HSS-a, predsjednik IAU kao i mjesni župnik, vlč. Ivan Dužaić, koji je u kratkom govoru svima okupljenima, nadahnutim riječima izrazio svoje divljenje mladim (i onim starijim) sportašima te im poželio puno uspjeha na predstoječem europskom prvenstvu u Švicarskoj.

. Croatia
 
cup
Sva prava zašticena