Hrvatska reprezentacija17.09.2007. Zgodno iskustvo imala je reprezentacija na putu u Sankt Petersburg. Polijetanje iz Zagreba bilo je ugodno kao i sam put te dolazak u Moskvu. Uz obvezne zavrzlame na ulazu u Rusiju dobili smo sa prtljagom i samostrele za koje ruski carinici nisu znali što bi sa njima. Kada smo im objasnili da su samostreli trebali biti u tranzitu do odredišta, ali zbog pravila Aeroflota ih nismo mogli čekirati do krajneg odredišta (više od četiri sata razlike do novog leta), pustili su nas dalje ali je bilo kasno jer i sa tom razlikom među letovima svi nismo stigli na avion pa je šestero strijelaca ostalo čekati u Moskvi još dva sata. Na kraju smo se našli na aerodromu u Sankt Petersburgu i ustanovili da smo u stvari samostrele unijeli u Rusiju ilegalno! Kako ćemo nazad sa njima to još neznamo, ali bili smo već u raznim situacijama pa ćemo nekako i ovaj puta. Samo da napomenemo da su Irci stigli samo sa onim što su imali na sebi, a Nizozemci sa prtljagom ali bez samostrela koji su završili u Štokholmu! I to će valjda stići uskoro!
Inače po jako hladnom (11° C) i vjetrovitom vremenu, prvi dan je odrađen trening, tehnička kontrola i deponiranje samostrela u zgradi koja je poprilično čuvana (željezna vrata bez prozora) sa zvonom i čuvar sa električnim otvaranjem rešetkastih vrata te policija u kompleksu zgrade, dobar su razlog potencijalnim lopovima da će teško uspjeti u naumu.

Domagoj Pereglin dominira kod juniora18.09.2007. Za danas je predviđen *Rusija kup* u 10 sati. Natjecanje je otvorenog tipa pa će uz strijelce iz više zemalja nastupiti i veći broj domaćina. To je provjera rada sudaca, obrade podataka i ostalih službi za predstojeće EP. Od naših nastupaju svi osim Sanje Komar pa će se vidjeti mogućnosti nastupa po ovom vremenu (prognoza je i za danas slična).
Rusija kup je protekao u redu što se tiče rezultata naših strijelaca, tako da smo uzeli medalje u ženakoj (1. Branka Pereglin - 862, 3. Tihana Odlešić - 844), zatim u muškoj (3. Zoran Špoler - 850), u juniorskoj (1. Domagoj Pereglin - 843) te u kadetskoj konkurenciji (1. Adriano Pavletić - 842 i 2. Valentina Pereglin - 841 krug (osobni rekordi). Ukupno smo osvojili 6 medalja što je u okviru očekivanog.
Natjecanje je dosta kasnilo zbog kasnog dolaska (kasno u noći) francuskih strijelaca, zatim dodatne tehničke kontrole, a i otegnulo se do pred samu noć te smo imali osjećaj da je osoblju na terenu bilo jako zabavno pa nisu željeli da to prije završi. Očekujemo bolje na prvenstvu Europe.

Muški su postali prvaci Europe prvi puta u povijesti20.09.2007. Natjecanje je počelo na vrijeme, ali su rezultati po običaju kasnili. No zavretak je bio više nego sjajan! Seniori, seniorke i juniori europski su prvaci, a na čelne pozicije prije drugog dana izbili su Hrvati! Branka Pereglin kod žena, Andrej Krstinić kod muških, Domagoj Pereglin kod juniora i Adriano Pavletić od kadeta. I ostali naši vrlo su visoko plasirani tako da će u borbu za medalje sve tri seniorke te Zoran Špoler kod muških i Yalentina Pereglin kod kadeta. Nikada još nismo bili ni blizu takvim dometima. A kavo je tek vrijeme bilo! Ujutro vedro i nemoguće hladno, zatim je na liniju gađanja stiglo sunce, a sa njim i vjetar. Pri kraju dana ponovno su se vratili oblaci, a sa njima i hladnoća. Ali baš za inat tome neki su stisnuli zube i odradili jedne od svojih najboljih rezultata, a uspio im je parirati jedino muški europski prvak, Jozsef Baranyi iz Mađarske, koji je također imao odličan rezultat, ali propušteno sa 65 metara nije uspio nadoknaditi.
Ekipno smo osvojili dva zlata i jedno srebro! Muški su prvaci Europe, a isto je pošlo za rukom i damama, juniori su na kraju osvojili 2. mjesto.

Valentina Pereglin - europsko kadetsko zlato21.09.2007. Drugi dan prvenstva dočekao nas je ružan sa kišom koja je povremeno prestajala, ali je stalno puhao vjetar koji je zaista već svima išao na živce. Naši strijelci odradili su i taj dan u visokom ritmu do kraja. Jedino su posustali Branka Pereglin i Andrej Krstinić na 65 metara, ali više nije bilo snage, a i plasmani za finale su bili sigurni pa to i nije bilo važno. Srčano se borila Valentina Pereglin koja je završila natjecanje na 1. mjestu kadeta sa tri nova svjetska rekorda dok je nesmotrenost Adrianu Pavletiću donijela pogodak u tuđu metu što ga je na kraju stajalo srebrne medalje. Sanja Komar je podigla ritam i završila na 2. mjestu, Tihana Odlešić na 3. Kod muških u finale uz Andreja Krstinića (2.) otišao je i Zoran Špoler (3.) ali samo sa krugom prednosti. Domagoj Pereglin bio je svoj svijet i uvjerljivo je na prvoj poziciji dok je Maja Bosanac na 7. mjestu sa malim zaostatkom do 5. mjesta.

Trolist dama nastavlja niz uspjeha22.09.2007. Točka na i stavljena je nakon finala. Sve je odrađeno po planu, jedino je Zoran Špoler imao težak zadatak zadržati krug prednosti u finalu. Po vjetru je zaista bilo teško gađati pa je na kraju Zoran završio na 6. mjestu tako da nismo osvojili 11 medalja što bi bio prosjek od medalje po strijelcu. Branka Pereglin kod žena osvojila je 6. naslov prvakinje Europe za redom na otvorenom, Sanja Komar osvojila je srebro, a Tihana Odlešić broncu. Kod juniora svoju dominaciju potvrdio je Domagoj Pereglin osvajanjem prve zlatne europske medalje, dok je kod kadeta sa 4 nova svjetska rekorda zablistala nova zvijezda na samostrelskom nebu, 14 godišnja Valentina Pereglin. U istoj konkurenciji Adriano Pavletić došao je do bronce i pokazao da mu i ova disciplina leži. Kod muških Andrej Krstinić je svoju najavu velike samostrelske raskoši na najbolji način potvrdio osvajanjem srebra iza velikog Jozsefa Baranyia iz Mađarske. Andrej je ujedno izjednačio svjetski rekord na 35 metara sa 297 krugova što je uspjelo i junioru Domagoju Pereglinu na 50 metara (292).

<< Rezultati - Russia cup *pdf >> (od 18.09.)


8. europsko prvenstvo - Sankt Petersburg, Rusija : < : : > : 17 - 23.09.2007. Hrvatska samostrelska reprezentacija nastupa u sastavu:

Klikni za više na ime strijelca ...


Naslovnica
Rezultati - field
Galerija slika
IAU galerija slika
Hrvatska reprezentacija
Top rezultati na EP
Osvojene medalje
Hrvatska